Større åbenhed om norske bomber i Libyen


Større åbenhed om norske bomber i Libyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Norske F-16-fly har kastet 335 bomber mod strategiske mål Libyen. Nu kommer det frem, hvad målene har været.

Efter en omfattende kritik af hemmelighedskræmmeriet i forbindelse med den norske deltagelse i Nato-aktionen i Libyen, vender den norske regering og forsvar nu på en tallerken.

De offentliggør nu detaljer om de hidtidige 335 kastede norske bomber.

- Vi ønsker mest mulig åbenhed. Nu kommer der en detaljeret liste over alle de mål, som norske fly har angrebet, siger Norges statsminister Jens Stoltenberg til nyhedsbureauet NTB på den græske ø Kreta.

En veloplagt Stoltenberg landede lørdag i et lille privatfly på en flyveplads uden for byen Chania på Kreta.

Statsministeren var kommet for at besøge den norske militærpersoner på Souda Air Base, hvorfra de deltager i Nato-aktionen mod Libyen.

- Jeg er kommet for at anerkendte det vigtige arbejde nordmændene udfører for at beskytte civile i Libyen. Desuden håndhæver de en vigtig FN-resolution, siger Stoltenberg.

- De norske soldater har haft travlt, siden de ankom til Kreta sidst i marts. Hidtil har de norske fly kastet 335 bomber over Libyen, viser en opgørelse fra det norske forsvar.

- Der har været meget arbejde at udføre. I begyndelse fløj vi togter både dag og nat, siger Nina Flaten, som er crew chief på et af de seks norske F-16-fly.

De fleste bomber har været rettet mod ammunitionslagre på jorden i Libyen, men også kommando- og kontrolfaciliteter har været mål for de norske bomber.

- Denne opgørelse er endnu et skridt mod yderligere åbenhed om operationen, siger Stoltenberg, som afviser, at regeringen og forsvaret bevist skulle have hemmeligholdt detaljer om flyenes opgaver.

Af de 335 norske bomber har 128 ramt ammunitionslagre, ifølge oversigten. 78 har ramt kommunikationsmaster og anden kommandokontrol, mens 36 bomber har ramt kampvogne.

De sidste 93 bomber har ramt andre mål så som artilleri, pansrede mandskabsvogne og jagerflyhangarer.

Større åbenhed om norske bomber i Libyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce