Støre har store planer


Støre har store planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smeltende is, der truer med at tippe klimabalancen, er kommet bag på Norges udenrigsminister Støre. Han og Al Gore vil nu gribe ind for at bremse udviklingen.

Norge er klar til at gå aktivt foran i klimakampen. Sådan lød det i dag fra den norske udenrigsminister, Jonas Gahr Støre. Han fortalte samtidig, at klimaforandringernes voldsomhed er kommet bag på ham.

- Det er de største forandringer, jeg har oplevet i min tid som minister, sagde Støre med henvisning til de kolossale ismasser, der årligt smelter i Grønland og Antarktis og som truer med at vende klimabalancen på hovedet. Ordene faldt på klimakonferencen "Melting Ice", som det norske udenrigsministerium har arrangeret i Tromsø. Her deltog også USA's tidligere vicepræsident, nobelpristager og klimaforkæmper, Al Gore.

Han kunne afsløre, at han kommer til København til december for at deltage i FN's stort anlagte klimatopmøde.

Gore og Støre har i den forbindelse planer om at medbringe ny viden om den smeltende is, siger Støre.

- Vi vil i dag oprette et taskforce for smeltet is, hvor vi indkalder verdens ledende klimaeksperter. Al Gore og jeg vil bringe konklusionerne og den viden, der kommer fra taskforcen, med til København, siger han.

Jonas Gahr Støre kunne også meddele, at den norske miljøminister, Erik Solheim, forud for københavnertopmødet vil arrangere et nyt ekspertseminar i Tromsø til juni.

Støre har store planer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce