Stig Møller: EU må lære af krisen


Stig Møller: EU må lære af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stig Møller: EU og Nato har opmuntret Georgien til at søge nærmere til Vesten, og må derfor være beredt til at komme med klare meldinger til georgierne.

Udenrigsminister Per Stig Møller (K) siger, at EU og Nato må tage ved lære af krisen i Georgien og tone mere rent flag over for landet, som ikke har fået en tilstrækkelig klar melding om dets forhold til Vesten.

- Vi har nu set, hvordan et land, der er alliancefrit, har fået problemer. EU og Nato har opmuntret Georgien til at søge nærmere til Vesten, og nu, hvor republikken er stødt på vanskeligheder, kan vi ikke bare vende ryggen til. Vi må melde klart ud og tilkendegive, om vi ønsker landet i Nato. Vi må drøfte om vi ønsker det, og så stå ved det. Eller hvis vi ikke ønsker det, så må vi sige det, så Georgien kan tilrettelægge dets udenrigspolitik efter det, sagde den danske udenrigsminister efter et ekstraordinært EU-udenrigsministermøde om krisen i Georgien i dag.

Stig Møller gjorde det samtidig klart, at EU's forhold til Rusland må drøftes igennem.

- Vi har set Rusland bruge militære midler, ligesom vi har set russerne udnytte deres energiressourcer til at presse andre lande. Vi må tage stilling til vores politik på denne baggrund, sagde han og henviste til, at også Ukraine og Estland har været offer for russisk pression.

Stig Møller: EU må lære af krisen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce