Sri Lankas hær indstiller kamphandlinger


Sri Lankas hær indstiller kamphandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Regeringen i Sri Lanka har givet hæren ordre til at stoppe brugen af tunge våben i kampene mod oprørsgruppen De Tamilske Tigre (LTTE).

Sri Lankas regering har beordret hæren til at indstille kamphandlingerne i den nordøstlige del af landet og kun anvende mindre våben i forsøget på at redde civile, der er fanget i kampzonen.

Tidligere i dag forlød det ellers, at regeringsstyrkerne kort efter midnat dansk tid havde optrappet militæroperationerne i et forsøg på at indtage den sidste lille stribe land, som De Tamilske Tigre (LTTE) kontrollerer. Men i løbet af formiddagen meddelte regeringen, at kamphandlingerne er standset.

- Sri Lankas regering har besluttet, at kamphandlingerne har nået deres afslutning. Vores sikkerhedsstyrker er blevet instrueret i at sætte en stopper for brugen af tunge våben, kampfly og luftvåben, som kan forårsage civile tab, meddeler regeringen i en erklæring.

Hæren vil nu først og fremmest have fokus på at beskytte den civile befolkning i området, lyder det.

LTTE hævder, at der er 160.000 civile i kystområdet, mens hæren siger, at det kun drejer sig om 20.000. Hjælpeorganisationer anslår, at der kan være omkring 40.000 civile i krigszonen.

FN's humanitære chef, John Holmes, har opfordret Sri Lankas regering til at indstille kamphandlingerne for at give de civile mulighed for at komme ud af området, men indtil videre forgæves. Han mødes i dag med Sri Lankas udenrigsminister, Rohitha Bogollagama, for at drøfte den alvorlige situation.

Sri Lankas hær indstiller kamphandlinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce