Spansk Greenpeace på dansk ambassade


Spansk Greenpeace på dansk ambassade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Greenpeace afleverer 50.000 underskrifter på Danmarks Madrid-ambassade i protest mod, at fire gallaaktivister fra klimatopmødet fortsat sidder varetægtsfængslet

Greenpeace Spanien har afleveret 50.000 underskrifter på den danske ambassade i Madrid med krav om at fire medlemmer af miljøorganisationen, der er varetægtsfængslet i Danmark, løslades.

De fire blev anholdt i forbindelse med en Greenpeace-aktionen rettet mod en gallamiddag på Christiansborg under klimatopmødet i København.

- Politikere, der forpassede lejligheden til at redde klimaet under topmødet i København, befinder sig i deres hjem, mens miljøforkæmpere, som tog afstand til manglen på løfter under topmødet, fortsat sidder fængslet uden mulighed for at se deres familier, skriver koordinatoren for Greenpeace Spanien, Maria José Caballero, i en erklæring.

Chefen for Greenpeace Spanien Juan Lopez de Uralde, og den norske kvinde Nora Christiansen tog fusen på dansk politi og snød sig ind til gallamiddagen 17. december udklædt som middagsgæster.

Endnu en Greenpeace-aktivist, schweizeren Christian Schmutz Leinhart, der fungerede som livvagt, blev anholdt ved lejligheden. En fjerde mistænkt, hollænderen Joris Thijssen, blev anholdt dagen efter.

De er varetægtsfængslet indtil 7. januar.

- Greenpeace venter på at få at vide, hvad der sker efter den dato, hedder det videre i erklæringen.

Spansk Greenpeace på dansk ambassade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce