Spanien giver afrikansk albino asyl


Spanien giver afrikansk albino asyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En albino fra Mali har fået asyl i Spanien, fordi han er blevet jagtet af heksedoktorer, der vil bruge hans legemsdele som amuletter ved ritualer.

Spanien har for første gang givet asyl til en afrikansk albino. Den 22-årige Abdoulaye Coulibaly fra Mali siger, at han bliver forfulgt af heksedoktorer i sit hjemland.

Coulibaly nåede illegalt frem til De Kanariske Øer i marts og fik asyl i fredags.

Coulibaly siger, at han er sluppet væk fra adskillige kidnapningsforsøg i Malis hovedstad, Bamako, skriver avisen El Pais.

- To gang forsøgte de at bortføre mig for at bruge min krop. Jeg ved, at de skærer fingre og hænder af andre albinoer for at bruge deres legemsdele i ritualer, siger Coulibaly til El Pais.

I nogle afrikanske lande har der i århundreder eksisteret en form for overtro omkring albinoerne, og albino-legemsdele bruges nogle steder som amuletter, der kan sælges til titusinder af dollar.

Over 50 albinoer er blevet dræbt og lemlæstet i en serie af grusomme drab i Tanzania og Burundi inden for de seneste to år.

Tanzaniansk politi vurderer, at en albinos legemsdele, lemmer, kønsorganer, ører, næse eller tunge samlet set kan indbringe 75.000 dollar (391.000 kr.).

- Her er mit liv ikke i fare. Min drøm er gået i opfyldelse, siger Coulibaly, der håber, at hans to brødre, der også er albinoer, kan slutte sig til ham i Spanien.

Spanien giver afrikansk albino asyl

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce