Somaliske pirater bortfører fragtskib


Somaliske pirater bortfører fragtskib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pirater har nok engang formået at bortføre et skib ud for Somalias kyst. Denne gang gik det ud over et fragtskib indregistreret i Antigua og Barbuda.

Selv om somaliske pirater allerede tilbageholder mindst 16 skibe og flere end 250 søfolk, ligger de ikke på den lade side. Kort efter midnat dansk tid overtog otte pirater i Adenbugten kontrollen med et fragtskib indregistreret i den caribiske østat Antigua og Barbuda. Skibet Victoria var på vej til den saudiarabiske havneby Jeddah, da det blev kapret. Victoria sejlede ifølge en erklæring fra den antiguanske regering i den anbefalede øst-vest-korridor.

Der er 10 besætningsmedlemmer om bord på det 146 meter lange skib, som vejer knap 8000 ton. Alt tyder på, at det nu sejler mod havnebyen Eyl i Somalia, hvor piraterne ofte tilbageholder skibe, mens de venter på løsepenge.

Det antiguansk-registrerede fragtskib sejler for et tysk firma, og kaptajnen havde ifølge foreløbige oplysninger meldt skibets tilstedeværelse hos den flåde af krigsskibe fra EU, som skal beskytte skibsfarten mod overfald.

Angrebene på den internationale skibsfart strøg i vejret i løbet af april, hvor rolige farvande har gjort det lettere for piraterne at kapre handelsskibe og lege kispus med udenlandske flådefartøjer.

I løbet af 2008 tog somaliske pirater kontrol med omkring 50 skibe i området, hvilket fik det internationale samfund til at sende 20 flådefartøjer til farvandene ud for Somalia.

Somaliske pirater bortfører fragtskib

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce