Sørgende ukrainere søger nyt om slægtninge


Sørgende ukrainere søger nyt om slægtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FLYSTYRT: Over 80 dræbt under opvisning. Årsag endnu ukendt

UKRAINE: Slægtninge trængtes i går på hospitalsgangene for at søge nyt om sårede og savnede efter lørdagens flystyrt i den ukrainske by Lviv, som kostede flere end 80 menneskeliv. Yderligere 116 personer blev såret ved ulykken. Samtidig fortsætter undersøgelserne af grunden til ulykken.

Mange måtte forgæves lede efter slægtninge, mens myndighederne kæmpede for at få identificeret de mange menensker, som blev dræbt, da kampflyet af typen Su-27 under en flyopvisning faldt ned blandt de rædselsslagne tilskuere.

- I går gik min datter og svigersøn til flyopvisningen, og siden da har jeg intet hørt noget om dem eller fra den, lød ordene fra den 65-årige Ljudmilla, som ikke ønskede at opgive sit efternavn.

- Det er de værste dage i mit liv, og ingen er i stand til give mig nogen information, tilføjede hun fortvivlet.

Flyets to piloter - begge oberster - skød sig ud, inden det ramte jorden. Besætningen var i gang med meget svære manøvrer, da den tilsyneladende mistede kontrollen over flyet, der styrtede ned.

Ukraines præsident, Leonid Kutjma, fyrede og anholdt efterfølgende landets flyvevåbenchef, Viktor Strelnikov, og søsatte samtidig en undersøgelse under ledelse af topembedsmænd for at finde frem til årsagen til den alvorlige ulykke.

- Det er en forfærdelig ulykke, det er som en ond drøm, og de skyldige skal bringes for retten, herom er der ingen tvivl, sagde den ukrainske præsident blandt andet.

I går eftermiddag sagde lederen af den særlige undersøgelsesafdeling, at ulykken kan skyldes sjusk eller en teknisk fejl.

- Kommissionen er i gang med at undersøge forskellige muligheder, herunder eventuelt sjusk, begået af ledelsen af det ukrainske luftvåben eller muligvis en teknisk fejl, sagde Ukraines nationale sikkerhedschef, Jevgenij Martjuk, til russisk tv.

Men han tilføjede, at det endnu er for tidligt at træffe en endelig konklusion.

- Ingen kan sige, hvornår vi vil kende den virkelige grund til ulykken, men vi vil være i stand til at tegne et bredt billede i løbet af en uge, tilføjede Martjuk.

Lørdagens flystyrt er det værste, som har ramt en flyopvisning. I 1988 blev 70 mennesker dræbt, da tre italienske fly under en opvisning stødte sammen på en amerikansk flybase i Ramstein i det daværende Vesttyskland.

Sørgende ukrainere søger nyt om slægtninge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce