Snowdens far i Rusland: Håber at se min søn


Snowdens far i Rusland: Håber at se min søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faderen til whistlebloweren Edward Snowden er i Rusland. Det er uvist, om han kommer til at møde sin søn.

Den verdenskendte amerikanske whistleblower Edward Snowden kan måske se frem til at mødes med sin far.

Faderen, Lon Snowden, er torsdag ankommet til Rusland, hvor hans søn fik tildelt asyl efter at have lækket hemmelige detaljer om de amerikanske myndigheders overvågningsprogrammer verden rundt.

Lon Snowden har dog ikke været i direkte kontakt med sin søn, men han er "ekstremt" taknemmelig for, at Edward Snowden er kommet i sikkerhed.

Edward Snowden er eftersøgt i USA for spionage, og den russiske beslutning om at give ham midlertidig asyl har skabt diplomatiske spændinger mellem Kreml og Washington.

- Jeg er ikke sikker på, at min søn kommer til at vende tilbage til USA igen. Det er hans beslutning. Han er voksen, og han er ansvarlig for sine egne handlinger, fortæller Lon Snowden i den lufthavn, hvor hans søn tidligere måtte opholde sig i flere uger i transitområdet.

- Jeg er hans far, jeg elsker min søn, og jeg håber klart på at få mulighed for at se min søn, lyder det.

Hverken de russiske myndigheder eller Edward Snowdens advokat har fortalt nogen om, hvor whistlebloweren opholder sig.

Snowden afslørede blandt andet, at amerikanske efterretningsmyndigheder har overvåget både e-mails og chat-korrespondancer hos selskaber som eksempelvis Google og Facebook.

Faderen tror dog ikke, at der er flere afsløringer på vej fra sønnen, som "bare forsøger at holde sig ved godt helbred og i sikkerhed".

Ifølge Edward Snowdens advokat er amerikaneren ved at løbe tør for penge og lever primært af andres donationer. Advokaten håber derfor, at hans klient snart vil kunne finde et job i Rusland - formentlig inden for it- eller menneskerettighedsarbejde.

Snowdens far i Rusland: Håber at se min søn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce