Lokoføreren på passagertog, der kolliderede med godstog, var muligvis så optaget af at sende en sms-besked til unge togentusiaster, at han overså rødt stoplys.
De amerikanske myndigheder fortsatte i dag efterforskningen af en af de værste togulykker i Californiens historie. Blandt andet fokuserer efterforskerne på, hvorvidt lokoføreren på det involverede passagertog var ved at sende en sms-besked, da han overså et stoplys umiddelbart inden kollisionen.

Mindst 25 mennesker blev dræbt og 138 kvæstet, da et lokalt passagertog kolliderede med et godstog i Los Angeles-forstaden Chatsworth.

Det er to 14-årige togentusiaster, der har gjort opmærksom på, at lokoføreren, som blev dræbt ved ulykken, benyttede en mobiltelefon under sin kørsel. Til den lokale tv-station CBS2-TV siger de to, at de modtog en sms-besked fra ham umiddelbart inden kollisionen.

- Vi vil bede om at få udleveret udskrifter for telefontrafikken på både deres mobiltelefoner og lokoførerens mobiltelefon, og skal have fastslået nøjagtig hvad der skete og hvilken rolle, det kan have haft for denne ulykke, siger Kitty Higgins, medlem af USA's Nationale Transportsikkerhedsråd.

Mere om emnet

Se alle

Mindst 25 døde ved togulykke i USA