Politikerne i Nordtyskland beder Danmark om at genoverveje, om grænsekontrollen nu også skal skærpes.
Landdagen i Slesvig-Holsten opfordrer enstemmigt Danmarks regering til at genoverveje beslutningen om at indføre grænsekontrol.

Alle partier i Landdagen har vedtaget en erklæring, hvori de beklager, at Danmark vil genindføre permanent toldkontrol ved de dansk-tyske grænseovergange.

I erklæringen siger partierne desuden, at de er bekymret for, at grænsekontrollen vil være en barriere for sammenhængen i området mellem Sønderjylland og Slesvig og i området mellem Femern og Lolland.

Danmark har begrundet beslutningen om den skærpede grænseovervågning med kampen mod grænseoverskridende kriminalitet

- Effektiv bekæmpelse af kriminalitet ville også have været muligt ved at styrke de eksisterende redskaber, uden at det havde været nødvendigt at gå tilbage til den permanente grænsekontrol, hedder det i erklæringen fra Landdagen.

Slesvig-Holstens indenrigsminister, Klaus Schlie siger, at han ikke kan forestille sig, at den danske regering vil så tvivl om den frie bevægelighed inden for EU. Det er en del af fundamentet i den europæiske integration, siger han.

Også det danske mindretals parti SSW kritiserer Danmarks beslutning.

- Den nye grænsekontrol vil langsommeliggøre og forhale grænseovergangen for mennesker og varer, siger SSW's Anke Spoorendonk med henvisning til de pendlere, der arbejder i Danmark.

Mere om emnet

Se alle

Minister lover flere toldere på tirsdag

Regering: En ud af 1000 toldtjekkes

Sådan bliver tolderne fordelt