Skud og miner sinker offensiv mod Taliban

Skud og miner sinker offensiv mod Taliban
Foto: POLFOTO/AP

Skud og miner sinker offensiv mod Taliban

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Offensiven imod Taliban i det sydlige Afghanistan gør fremskridt, men snigskytter og miner tager tempoet ud af angrebet imod Taliban-bastionen Marjah.

Snigskytter fra Taliban, miner og bombefælder har taget noget af fremdriften ud af den offensiv, som udenlandske og afghanske soldater har indledt i Marjah-området i det sydlige Afghanistan.

Offensiven, hvor omkring 15.000 soldater deltager, blev indledt sent fredag, og de ledende officerer har indtil nu meldt om fremskridt på slagmarken.

Brigadegeneral Larry Nicholson, der kommanderer de amerikanske marineinfanterister i det sydlige Afghanistan, beskrev lørdag den første dag af Operation Mushtarak - der betyder "Sammen" - som "god". Han sagde, at et par tusinde marineinfanterister allerede er inde i Marjah.

Nu er han mere forsigtig. Under et besøg på en marinebase på den nordøstlige flanke af byen siger han, at hans mænd møder modstand fra Taliban.

- Vi er blevet beskudt af meget ild fra snigskytter, siger han og tilføjer, at minerydningsfartøjer har sprængt masser af miner og vejsidebomber.

Talibanoprørere har sagt, at de har lagt miner og bomber ud masser af steder i byen Marjah, og de kan være svære at finde.

Reuters skriver, at en stilling med marineinfanterister søndag pludselig kom under beskydning fra alle sider, da et afghansk flag blev hejst for at illustrere offensivens fremskridt.

Det er overvejende amerikanske, britiske og afghanske soldater, der er med i offensiven. Men også danske og estiske soldater er på slagmarken.

Oplysninger om tab er sparsomme. Lørdag meddelte den internationale Isaf-styrke, at fem Nato-soldater er dræbt. Tre af dem er amerikanere, der blev dræbt ved en vejsidebombe, men det er ikke klart, om det var i forbindelse med offensiven.

De to andre er en britisk og en amerikansk soldat, som er dræbt af henholdsvis en mine og skud i forbindelse med offensiven.

En afghansk general siger til Reuters, at der er dræbt mellem 30 og 35 talibanoprørere.

Skud og miner sinker offensiv mod Taliban

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce