Skader for milliarder efter Ike

Den enorme orkan Ike forårsagede materielle skader for milliarder af dollar i delstaterne Texas og Louisianna. Her er det havnefronten på Galveston Island.
Foto: SMILEY N. POOL/AP

Skader for milliarder efter Ike

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den enorme orkan forårsagede store materielle skader i delstaterne Texas og Louisianna.

Efter at have aftaget i styrke bevægede orkanen Ike sig søndag nordpå i Texas, hvor store kystområder er blevet ramt af store ødelæggelser under uvejret. Byer ved Den Mexicanske Bugt er blevet oversvømmet, millioner af hjem var uden elektricitet og olieindustrien ved Houston er sat ud af drift.

Myndighederne har endnu ikke noget overblik over ødelæggelserne efter den gigantiske storm, men de første vurderinger lyder på, at der er sket skader for milliarder af dollar.

- Denne orkan har medført ødelæggelser i store områder i Texas og Louisiana, sagde David Paulison fra det amerikanske katastrofedepartement.

USA's præsident, George W. Bush, erklærede lørdag Texas for et føderalt katastrofeområde og gav ordre til, at der sendes hjælp, der kan supplere de lokale redningsbestræbelser i de områder, der er blevet ramt af orkanen.

Forsikringsskaderne i Brazoria, Harris, Galveston, Chambers og Jefferson i Texas løber op imellem otte og 18 milliarder dollar, oplyser forsikringsselskabet Eqecat i Californien i en meddelelse.

Skader for milliarder efter Ike

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce