Sikkerhed på flyruter til USA skærpes


Sikkerhed på flyruter til USA skærpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flyrejsende til USA skal vente længere. Sikkerheden skærpes i Københavns Lufthavn efter anmodning fra USA's myndigheder på grund af terrorforsøget ved Detroit.

De amerikanske myndigheder har bedt samtlige lufthavnsselskaber med ruter til USA om at skærpe sikkerheden, og det betyder mere ventetid i Københavns Lufthavn for passagerer, der skal til USA.

- Der indføres yderligere procedurer, som folk skal igennem. Passagererne skal komme i rigtig god tid, siger Mikkel Thrane, kommunikationschef hos SAS.

De nye tiltag begynder søndag, men Mikkel Thrane kan ikke sige, hvad det er for yderligere procedurer, og hvor lang tid inden flyafgangen, passagererne skal komme til lufthavnen. Det ved SAS mere om søndag.

Kommunikationschefen siger, at det er alle flyselskaber med ruter til USA, der har fået meldingen om den skærpede sikkerhed, som skal indføres i kølvandet på sagen fra Detroit, hvor en nigerianer sent fredag dansk tid tilsyneladende forsøgte at begå et terrorattentat i et fly ved at antænde noget pulver.

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser, at man følger sagen fra Detroit tæt og løbende overvejer, om sikkerheden i fly og lufthavne skal skærpes.

PET og Statens Lufthavnsvæsen har været i kontakt flere gange i løbet af lørdagen, og Statens Lufthavnsvæsen er klar til at optrappe sikkerheden med øjeblikkelig varsel, siger kommunikationschef Thorbjørn Ancker.

- Vi har i forvejen et meget højt sikkerhedsniveau, men hvis politiet vurderer, at det skal skærpes yderligere, er vi klar.

Næste flyafgang fra Danmark til USA er søndag klokken 09.00, hvor Continental Airlines flyver til Newark lufthavn ved New York. Klokken 12.15 søndag er næste afgang. Det er SAS, som flyver til Washington.

Sikkerhed på flyruter til USA skærpes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce