Sidste chance for Saab - men GM tvivler


Sidste chance for Saab - men GM tvivler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanske General Motors' chef, Ed Whitacre, tror ikke på, at Saab kan reddes. Men svenske investorer menes på vej med et købstilbud inden fristen udløber.

Bestyrelsen for Saab Automobile, der er ved af blive afviklet af ejeren, amerikanske General Motors (GM), har torsdag morgen udskudt et møde om det svenske bilmærkes produktionsplaner til fredag.

Beslutningen kommer kort efter, at GM's øverste chef, Ed Whitacre, har sagt, at han ikke længere tror, at der kommer et tilbud, der er finansielt stærkt nok til, at Saab kan reddes.

- Jeg tror ikke, at der kommer et tilbud, som GM kan godtage. Egentlig er det meget enkelt. Kom med pengene, så kan I købe det. Men ingen har vist os penge. Så vi er i en fase, hvor Saab afvikles, sagde han ifølge nyhedsbureauet AFP natten til torsdag.

Men torsdag morgen rapporterer svenske medier, at to nye svenske erhvervsgrupper arbejder på at gennemføre et såkaldt management-buy-out. Det betyder, at direktionen eller dele af den overtager en virksomhed, der er under afvikling.

Oplysningerne om de to svenske grupper bekræftes af Jöran Hägglund, statssekretær i det svenske erhvervsministerium, over for avisen Dagens industri.

Jöran Hägglund erkender dog, at ingen af de to grupper hidtil har fremlagt konkrete finansieringsplaner for at overtage Saab.

Begge grupper siges at have støtte i Saabs direktion, men Jöran Hägglund ved ikke, om Saabs direktion er enig.

Eventuelle investorer har mulighed for at komme med et købstilbud på Saab til torsdag eftermiddag. En frist, som GM har sat.

Sidste chance for Saab - men GM tvivler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce