Serbien blåstempler EU's Kosovo-aftale

Afstemningen i parlamentet i Beograd, hvor aftalen blev konfirmeret.
Foto: Marko Drobnjakovic/AP/POLFOTO

Serbien blåstempler EU's Kosovo-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Serbiens regering støtter den aftale, der fredag blev forhandlet på plads om forholdet til Kosovo.

Den serbiske regering giver nu sin støtte til den aftale med Kosovo, som blev indgået fredag i Bruxelles.

Nu er næste skridt, at aftalen bliver sendt til afstemning i parlamentet, men alle partier i regeringskoalitionen har allerede godkendt den - så meget skal gå galt, hvis aftalen ikke bliver vedtaget, skriver nyhedsbureauet dpa.

Fredag opnåede Serbien og Kosovo det historiske gennembrud i forhandlingerne om et normaliseret forhold under et møde med EU's udenrigspolitiske chef, Catherine Ashton, i Bruxelles.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters indeholder aftalen blandt andet et gensidigt løfte om, at ingen af parterne vil blokere for den andens tilnærmelser til EU.

Gennembruddet åbner dermed op for, at EU formentlig til juni kan sætte en dato for, hvornår man vil indlede optagelsesforhandlinger med Serbien. Spørgsmålet er på dagsordenen allerede på europaministrenes møde i Luxembourg på mandag.

Aftalen er kulminationen på seks måneders intense forhandlinger mellem parterne om en afslutning på årtiers fjendskab mellem serberne og Kosovo-albanerne.

Ashton har været mægler ved forhandlinger mellem den serbiske regeringschef, Ivica Dacic, og dennes modpart fra Kosovo, Hashim Thaci.

I Serbien fordømmer nationalister aftalen som forræderi og beskylder Ivica Dacic for at overgive Kosovo, som indtil 1998 var en provins i Serbien.

Dacic har ifølge dpa modtaget adskillige dødstrusler fra vrede serbere.

Imens blev aftalen godkendt i Kosovos parlament søndag med 89 stemmer for og syv imod.

Serbien blåstempler EU's Kosovo-aftale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce