Selvmordsbomber i burka dræber Nato-soldat i Afghanistan


Selvmordsbomber i burka dræber Nato-soldat i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taliban hævder at stå bag et bombeangreb mod en konvoj nær USA's største militære base i Afghanistan.

En Nato-soldat er dræbt i et selvmordsbombeangreb torsdag mod en militærkonvoj nær luftbasen Bagram i Afghanistan. Seks er såret.

Det oplyser forsvarsalliancen i en meddelelse ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Selvmordsbomberen var iklædt burka og kunne gemme eksplosiver under sin løsthængende dragt, fortæller guvernøren i Qarabagh. Han tilføjer, at to civile blev dræbt i angrebet.

Den dræbte soldats nationalitet er ikke oplyst. Der er "tilsyneladende" ikke tale om en amerikaner, siger en anonym amerikansk militærkilde til Reuters.

Taliban hævder på sociale medier at stå bag angrebet.

En talsmand for gruppen siger ifølge nyhedsbureauet AP, at 11 amerikanere blev dræbt. Gruppen er kendt for at overdrive drabstal.

Hændelsen fandt sted i distriktet Qarabagh.

Bagram, der ligger cirka 50 kilometer nord for Kabul, er USA's største militærbase i landet.

Ligeledes torsdag styrede en selvmordsbomber en bil fyldt med sprængstoffer ind i en af politiets kontrolposter i den sydlige del af provinsen Helmand.

To politifolk blev dræbt, og to blev såret, oplyste politiet i området til AP.

Onsdag dræbte oprørsbevægelsen to amerikanske soldater i den sydlige provins Kandahar. Også her blev et køretøj med sprængstoffer anvendt som våben. Taliban hævdede at stå bag.

Angrebene er en påmindelse om de farer, som amerikanske og andre landes udstationerede soldater udsættes for i Afghanistan.

USA's præsident, Donald Trump, overvejer, om at han skal sætte yderligere tusindvis af soldater ind i det, der har udviklet sig til USA's længste krig.

Aktuelt er der 8400 amerikanske militærfolk i landet. Ifølge Reuters stiller Trump sig skeptisk over for et ønske fra militære ledere om at øge USA's engagement i Afghanistan.

Der er ikke danske soldater blandt de sårede, oplyser Forsvaret til Ritzau.

Selvmordsbomber i burka dræber Nato-soldat i Afghanistan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce