Seks bjergvandrere dræbt af lavine


Seks bjergvandrere dræbt af lavine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En lavine i de østrigske alper har kostet mindst seks menneskeliv ved et skisportssted. De dræbte menes at være bjergvandrere fra Tjekkiet.

En lavine nær skisportsområdet Sölden i de østrigske alper har kostet mindst seks mennesker livet.

Lavinen ramte i går eftermiddags en gruppe bjergvandrere - fem tjekker og en slovak - nær bjerget Schalfkogel.

Redningsfolk blev øjeblikkeligt alarmeret af øjenvidner, men de kunne ikke komme frem til området på grund af dårligt vejr. I formiddag blev der gjort endnu et redningsforsøg med helikopter, og da blev de seks lig fundet, rapporterer det østrigske nyhedsbureau APA.

Politifolk sagde, at redningsfolk fandt ligene af de seks bjergvandrere i 3000 meters højde nær toppen af Schalfkogel syd for Innsbruck mellem Sölden og Obergurgl nær den italienske grænse.

De lokale myndigheder advarede om, at nye snefald havde øget risikoen for nye laviner, og at ingen burde færdes højt oppe i bjergkæden.

Lavinen er den lavine i Østrig, der har kostet flest dødsofre siden marts 2000, hvor 12 mennesker blev begravet under et sneskred over byen Niedernsnill. I 1999 blev 31 mennesker dræbt af en lavine nær skisportstedet Galtür. Dagen efter lavineulykken blev syv andre dræbt i en nabolandsby.

Der var usædvanligt store snefald i Østrigs alper sidste vinter, og laviner har i de seneste måneder været hyppige og sommetider dræbende. Flere skiløbere, som alene havde begivet sig væk fra de overvågede løjper, er blevet dræbt.

Seks bjergvandrere dræbt af lavine

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce