Schweiz nærmer sig afgørelse i Polanskisag


Schweiz nærmer sig afgørelse i Polanskisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De schweiziske myndigheder vil i løbet af de næste par måneder beslutte, om filminstruktøren Roman Polanski skal udleveres til retsforfølgelse i USA.

De schweiziske myndigheders beslutning om at udlevere den verdenskendte filminstruktør Roman Polanski til retsforfølgelse i USA nærmer sig en afgørelse. Det siger en talsmand for det schweiziske justitsministerium.

Den fransk-polske instruktør har været eftersøgt af de amerikanske myndigheder, siden han i 1978 flygtede fra en retssag i USA, hvor han stod anklaget for seksuelle overgreb mod en 13-årig pige.

- Vi arbejder på en beslutning, siger talsmand Folco Galli fra det schweiziske justitsministerium.

- Det kan blive i januar, men det kan også blive i februar. Jeg kan ikke sige det mere præcist, lyder meldingen.

Den 22. januar holder en domstol i Los Angeles en høring, hvor det skal besluttes, om Polanski kan blive dømt in absentia.

Folco Galli vil dog ikke afsløre, om Schweiz har tænkt sig at afvente domstolens afgørelse, inden myndighederne beslutter, om Polanski skal udleveres til USA.

Den 76-årige filminstruktør har siden september været tilbageholdt i Schweiz som følge af den gamle sag. I begyndelsen af december blev han løsladt fra et fængsel i nærheden af Zürich og overført til sit feriehus i Gstaad.

Her skal Polanski opholde sig, indtil det er blevet besluttet, om han skal udleveres til USA.

Anklagemyndigheden i USA kræver fortsat, at den 76-årige filminstruktør bliver udleveret for at blive stillet til ansvar for overgrebet i 1977.

Schweiz nærmer sig afgørelse i Polanskisag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce