Christel Schaldemose (S), medlem af Europa-Parlamentet, fortæller, at alle politikere i parlamentet indtil nu har fortsat deres politiske arbejde, men at resten af dagens møder netop er blevet aflyst. Europa-Parlamentets ledelse anbefaler, at alle bliver i parlamentet, indtil de får andet at vide.

Opdateret 13.30: Christel Schaldemose skriver netop nu til Fyens.dk, at alle møder i Europa-Parlamentet er aflyst resten af dagen, og at alle i parlamentet anbefales at blive der, indtil de får andet at vide. Hun fortæller også, at al staff-arbejde anbefales at blive hjemme fra parlamentet i morgen.

Opdateret 13.00:
Christel Schaldemose skriver lige nu fra Bruxelles, at alle arrangementer end udvalgsmøder ser ud til at blive aflyst, men at der ingen generel information er sendt ud til de politikere, der stadig befinder sig i Europa-Parlamentet.

Tidligere på dagen kunne Christel Schaldemose fortælle, at politikerne i Europa-Parlamentet fortsatte deres arbejde på trods af, at tre bomber i løbet af morgenen og formiddagen sprang i Bruxelles.

Det arbejde er nu blevet indstillet, men Europa-Parlamentets sikkerhedsledelse anbefaler, at alle i parlamentet bliver i bygningerne, indtil de får andet at vide.

Hun kunne tidligere fortælle, at alle indgange ind til parlamentet blev lukket på nær én, biler blev grundigt tjekket, når de kørte ind i parlamentets parkeringskælder, og alt der ikke havde noget at gøre med det politiske arbejde ville blive lukket ned.

Tidligere på dagen fortsatte møder og arrangementer som normalt. Kort efter klokken 12 kunne Christel Schaldemose fortælle, at hun netop havde været til møde i miljøudvalget.

- Vi har været til møde i miljøudvalget, og vi har lige stemt om at få stoppet Roundup, fortalte hun og tilføjede, at det i takt med at opdateringer om begivenhederne i Bruxelles tikker ind, bliver sværere og sværere at holde fokus på det politiske.

Ifølge Christel Schaldemose har folk i parlamentet svært ved at koncentrere sig om det politiske og sidder i stedet med øjnene opmærksomt rettet mod deres mobiltelefoner for at følge med i, hvad der sker udenfor parlamentets vægge.

Arbejder ind til møder bliver aflyst

Et par politikere gik, ifølge Christel Schaldemose, hjem fra parlamentet allerede inden middag. Selv besluttede hun at blive og deltager i det politiske arbejde, indtil det eventuelt bliver besluttet at aflyse møder og afstemninger resten af dagen.

- Jeg tror på et eller andet tidspunkt, så vil der formentlig blive aflyst møder og den slags, fordi folk får sværere og sværere ved at koncentrere sig og følge med, fortæller hun.

- Alt er okay herinde. Vi er i sikkerhed. Jeg står lige nu i kaffebaren, hvor vi står ganske mange, fordi så kan man lige snakke lidt med hinanden. På den måde er det herinde relativt sikkert, men det er dybt skræmmende, hvad der foregår derude lige nu.

Fordi det er påskeferie har Christel Schaldemose sin mand og sin yngste søn på 12 år med til Bruxelles, og de har af politikeren fået instrukser på at blive indendøre.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
Dansk øjenvidne: Jeg tror, folk var i chok

Dansk øjenvidne: Jeg tror, folk var i chok

Alle rutefly til Bruxelles aflyst

Alle rutefly til Bruxelles aflyst

Hollande: Angrebet i Bruxelles rammer hele Europa

Hollande: Angrebet i Bruxelles rammer hele Europa