Saudi-Arabien vil omvende terrorister med spabade


Saudi-Arabien vil omvende terrorister med spabade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et nyt luksuriøst rehabiliteringscenter skal sikre, at fængslede terrorister dropper al-Qaeda, når de løslades

Spabade, sauna og fitnesscenter skal sammen med daglige samtaler om religion omvende de al-Qaeda terrorister, der sidder fængslet i Saudi-Arabien.

Det er planen for et nyt luksuriøst rehabiliteringscenter, der er ved at blive bygget i den saudiarabiske hovedstad, Riyadh.

- For at bekæmpe terrorismen, må vi give dem en intellektuel og psykologisk balance gennem dialog og overtalelse, siger Said al-Bishi, der er direktør for centret.

Et lignende center er allerede åbnet i byen Jeddah, og tre mere er på tegnebrættet. Men centret i Riyadh er det første med så luksuriøse faciliteter.

Indtil videre har 2336 al-Qaeda-terrorister været igennem det saudiarabiske program for rehabilitering.

- Procentdelen af dem, der igen slutter sig til den afvigende minoritet (al-Qaeda, red.) overstiger ikke 10 procent, siger Said al-Bishi.

Det nye center skal huse 228 fængslede al-Qaeda-folk, der hver får adgang til stuer, hvor de kan bruge tid sammen med besøgende familiemedlemmer.

Det er planen, at god opførsel skal udløse udgangstilladelse på op til to dage.

I løbet af dagen skal terroristerne dog deltage i seminarer og samtaler om religion. Målet er at ændre deres opfattelse af islam og jihad.

Men det er langt fra alle, der tror på, at luksus og dialog vil få terroristerne til at droppe al-Qaeda.

- Vi kan ikke være sikre på, at programmet vil lykkes med at udrydde terrorisme og ekstremisme, siger samfundsforskeren Khaled al-Dakheel.

- Det kræver pluralisme samt en anerkendelse af, at andre har ret til at være anderledes.

Saeed al-Shehri er et eksempel på, at rehabiliteringen ikke altid virker. Efter at have været igennem det saudiarabiske program, er han nu et højststående medlem i al-Qaeda på Den Arabiske Halvø.

Saudi-Arabien vil omvende terrorister med spabade

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce