Sammenstød i Teheran på årsdag


Sammenstød i Teheran på årsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledende medlemmer af oppositionen i Iran er anholdt af sikkerhedspolitiet. Det oplyser oppositionens hjemmeside. Der er ingen officielle kommentarer.

De iranske oppositionsledere Mohammad Khatami og Mehdi Karroubi blev overfaldet og deres tilhængere kom i kamp med politi, da en stor folkemængde markerede 31-års-dagen for den islamiske revolution i Teheran, siger oppositionskilder og øjenvidner.

Oppositionens hjemmeside Rahesabz og øjenvidner siger, at det kom til sammenstød på Sadeghieh-pladsen omkring en kilometer fra Frihedspladsen, hvor en folkemasse er samlet for at markere den amerikansk-støttede shahs fald for 31 år siden. Sammenstødet spredte sig fra vestlige distrikter til nordlige forstæder, og politiet anvendte tåregas, hedder det i oppositionens rapporter.

Revolutionsgarden og politi havde på forhånd advaret om, at der ville blive slået hårdt ned på enhver protest, efter at en bølge af demonstrationer siden juni har skabt splittelse i landet og synes at have truet det islamiske regime.

Det er ikke oplyst, hvem der angreb Khatami og Karroubi, der længe har kritiseret det ortodokse præstestyre med præsident Mahmoud Ahmadinejad i spidsen.

Ifølge hjemmesiden blev flere oppositionsledere senere anholdt. Det drejer sig om blandt andre en søn til Mehdi Karroubi og et barnebarn til revolutionshelten Ayatollah Ruhollah Khomeini.

Sammenstød i Teheran på årsdag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce