Saddam ordner have og skriver digte i fængslet


Saddam ordner have og skriver digte i fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

IRAK:Iraks tidligere præsident Saddam Hussein tilbringer sin tid i fængslet med havearbejde, at skrive digte og spise amerikanske småkager og boller, skrev den britiske avis The Guardian mandag.

Avisen skrev, at det "fascinerende indblik i den tidligere diktators daglige rutine, mens han venter på retssagen mod ham for krigsforbrydelser og folkedrab, blev givet af Iraks menneskerettighedsminister, Bakhtiar Amin, der besøgte Saddam Hussein i fængslet lørdag".

Digt om Bush

- Et af digtene handler om George Bush, men jeg havde ikke tid til at læse det, sagde han til The Guardian. Det var ikke klart, om digtet handlede om USA's nuværende præsident eller hans far.

- Som de andre højtstående fanger, begynder Saddams dag med et solidt morgenmåltid, et færdigt måltid der giver 1300 kalorier. Han får også varm mad to gange om dagen, der typisk består af ris, kartofler eller broccoli med enten fisk, oksekød eller kylling, sagde ministeren.

- Til dessert er der måske appelsiner, æbler, pærer eller blommer, men den tidligere leder har også udviklet en svaghed for amerikanske snacks så som småkager og boller.

I haven

Bakhtiar Amin sagde til avisen, at Saddam Hussein "motionerer i sin celle og derefter bruger den daglige motionstid til at passe en lille have i en gård udenfor".

- Han passer nogle få buske og planter og har endda lagt en cirkel af hvide sten rundt om en lille palme, sagde Bakhtiar Amin.

- Hans omsorg for sine omgivelser er ironisk, når man tænker på at han var ansvarlig for en af de største ødelæg-gelser af miljøet, da han drænede de sydlige marsker, sagde ministeren til The Guardian.

Gode forhold

Bakhtiar Amin, en kurder fra den nordirakiske by Kirkuk, er det første medlem af Iraks nye midlertidige regering, der besøger Saddam Hussein, skrev avisen.

Amin, der gennem mange år har været menneskeretsaktivist og har mistet flere familiemedlemmer under det tidligere regime, sagde at han ikke kunne få sig selv til at tale til Saddam Hussein, men konstaterede blot, at "han er ved godt helbred og har gode forhold".(AFP)

Saddam ordner have og skriver digte i fængslet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce