Kvinder i det saudiarabiske kongedømme er umyndiggjorte og tilhører deres far eller mand.
* Kvinder i det stærkt konservative kongedømme Saudi-Arabien har traditionelt haft og har stadig langt flere begrænsninger i deres levevis end mænd.

* Saudiarabiske kvinder har ikke stemmeret, men reformister ønsker at integrere kvinder i samfundet, og kong Abdullah har lovet kvinder stemmeret ved kommunalvalget i 2015.

* Kvinder tilhører enten deres far eller mand, og det har vidtrækkende konsekvenser både for deres psykiske og fysiske helbred. Kvinden står under juridisk formynderi og er ikke en selvstændig person. Hendes krop tilhører heller ikke hende selv.

* Saudiarabiske kvinder må ikke færdes alene i det offentlige rum. Skal de ledsages af mænd, skal det være nærtstående familiemedlemmer.

* Kvinder skal have tilladelse af deres mand, far eller et nærtstående mandligt familiemedlem til en række ting, herunder ægteskab, rejser, uddannelse, arbejde.

* Kvinder har ikke ret til at køre bil. Overtrædes forbuddet, straffes det med pisk.

* Der kommer jævnligt presserapporter om, at saudiarabiske teenagepiger, eller yngre, er blevet tvunget ind i et ægteskab.

* Menneskerettighedsorganisationer som Human Rights Watch og Amnesty International kritiserer ofte Saudi-Arabien for brud på kvindernes rettigheder.

Mere om emnet

Se alle
2
Ikea klipper kvinder ud af arabisk katalog

Ikea klipper kvinder ud af arabisk katalog