Så er der mad til løverne


Så er der mad til løverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tusindvis af zebraer i Kenya flyttes til en nationalpark, hvor løver og hyæner angriber tamkvæg. Nu skal rovdyrene have deres "normale mad".

Rangeren fra Kenyas vildtforvaltning er begyndt at drive tusindvis af zebraer sammen i Soysambu-området for at flytte dem til Amboseli Nationalparken. Her skal dyrene fanges og ædes af løver og hyæner.

De galopperende zebraer drives sammen med hjælp fra helikoptere, der tvinger dyrene ind i en V-formet indhegning. Her drives zebraerne op i lastbiler, der kan tage et par snese dyr af gangen.

Vildtforvaltningen sigter på at drive omkring 7000 dyr sammen - overvejende zebraer - og så køre dem til Amboseli, hvor der er masser af sultne rovdyr.

Initiativet kommer, fordi løver og andre rovdyr i Amboseli i stigende grad angriber tamkvæg i Nationalparken. Det skyldes, at tusinder af zebraer, gnuer og andre af rovdyrenes normale byttedyr i fjor døde under en tørke.

- Det skabte en ubalance og førte til mangel på løvers og hyæners "normale mad", siger Paul Udoto, talsmand for vildtforvaltningen.

- Det ventes, at det her vil genoprette balancen mellem dyrene i parken og reducere løvers og hyæners angreb på tamdyr, forklarer han.

Så er der mad til løverne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce