SF: Danmark er på katastrofal EU-kurs


SF: Danmark er på katastrofal EU-kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SF angriber regeringens håndtering af EU-konflikt om grænsekontrol. Partiet bakker dog fortsat aftalen op.

Den danske EU-parlamentariker og SF'er Emilie Turunen er rystet over Danmarks måde at opføre sig på over for EU.

- Danmark har aldrig stået dårligere, end vi gør lige nu. Vi er i gang med at isolere os, siger Turunen.

Kritikken kommer, efter at Danmark har gjort sig yderst upopulær i EU-kredse med sine nye planer om permanent grænsekontrol.

Den danske regering har ikke taget EU-Kommissionens advarsler alvorligt, mener Turunen, som på det kraftigste opfordrer regeringen til at lægge stilen om.

- Det her er alvorligt. Langt mere alvorligt, end de forstår derhjemme. Det hjælper ikke at sige, at det er resten af verden, der ikke forstår os.

- Det handler om den måde, man gør tingene på. I stedet for at melde ud, at man ikke vil ændre et komma i aftalen, så burde man lytte til kritikken og finde ud at løse det, siger hun.

SF'eren vil dog ikke forholde sig til, om partiet skal trække sin opbakning til aftalen.

Men skatteordfører Jesper Petersen siger til Ritzau, at man vil arbejde på at indrette toldkontrollen på en anden måde, hvis der er mulighed for det efter et valg.

- Vi støtter op om at tilknytte flere midler og ansætte flere toldere. Men den konkrete udformning, som der er lagt op til, den vil vi lave om.

- Det med at have en stationær og permanent grænsekontrol for at gøre Pia Kjærsgaard glad er ikke den mest effektive måde at lave toldkontrol på. Samtidig sender det uheldige signaler til omverdenen, siger han.

Danske embedsmænd er fredag i Bruxelles for at præcisere detaljerne i den nye danske grænsekontrol over for EU-Kommissionen.

SF: Danmark er på katastrofal EU-kurs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce