Ryanair undgår strejke ved at love snak med fagforeninger

Flyselskabet Ryanair vil nu tale med piloters fagforeninger.

Ryanair undgår strejke ved at love snak med fagforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ryanair overvejer at anerkende piloters fagforeninger. Et træk, der kommer, for at forhindre pilotstrejker.

Det irsk-baserede flyselskab Ryanair har forsøgt at undgå en række strejker ved at overveje at anerkende piloters fagforeninger.

- At anerkende fagforeninger vil være en signifikant ændring for Ryanair. Men vi har leveret radikale ændringer før, siger selskabets topchef, Michael O'Leary i en udtalelse.

Udtalelsen har fået italienske piloter, der havde varslet en fire timers strejke fredag, til at aflyse deres strejke.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge meddelelsen fra Ryanair, har selskabet fredag inviteret pilotfagforeninger i Irland, Storbritannien, Tyskland, Spanien og Portugal til en forhandling.

Her vil Ryanair spille ud med, at man vil anerkende fagforeningerne som repræsentative organer for piloterne, så længe de etablerer komitéer for Ryanair-piloter, der særligt skal håndtere spørgsmål vedrørende Ryanair.

- For Ryanair vil ikke samarbejde med piloter, der flyver for konkurrerende flyselskaber i Irland aller andre steder, lyder det i meddelelsen.

Meddelelsen er et forsøg på at undgå en række varslede pilotstejker inden jul.

- Juleflyene er meget vigtige for vores kunder, og vi ønsker at fjerne enhver tvivl om, at de vil blive forhindret på grund af piloters aktioner, siger Michael O'Leary i meddelelsen.

Ryanair er kritiseret for ikke at have overenskomster for medarbejderne og for at tilbyde dårlige forhold for de ansatte.

Forholdene for piloterne har fået dem til at varsle flere strejker i de kommende dage.

Foruden den varslede strejke i Italien, der nu er aflyst, har piloter i Tyskland, Irland, Spanien og Portugal også varslet strejker.

De skal efter planen finde sted 20. december. Det er uvist om de også aflyses.

De varslede strejker kommer, efter at Ryanair i september meddelte, at de var nødsaget til at aflyse 20.000 afgange indtil marts måned, fordi der var problemer med vagtplaner.

Ryanair undgår strejke ved at love snak med fagforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce