Russiske oligarker i London tvinges til åbenhed om værdier

Roman Abramovitj er en af Ruslands rigeste mænd og har tætte forbindelser til den politiske elite i landet. Han købte i 2003 fodboldklubben Chelsea og bor i London. Han regnes som en klassisk oligark.

Russiske oligarker i London tvinges til åbenhed om værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye regler gør det muligt for Storbritannien at kræve klar besked om, hvordan rigmænd har tjent deres penge.

Russiske oligarker i Storbritannien, der er under mistanke for korruption, skal tvinges til at fortælle, hvor de har deres rigdomme fra.

Det sker i et nyt forsøg fra britisk side på at slå hårdt ned på den organiserede kriminalitet.

Det oplyser ministeren for sikkerhed- og økonomisk kriminalitet, Ben Wallace, til avisen The Times.

London er kendt for at huse mange af de russiske rigmænd, de såkaldte oligarker. Blandt dem er ejeren af fodboldklubben Chelsea, Roman Abramovitj.

De britiske myndigheder vil benytte sig af nye regler, der trådte i kraft i denne uge. De gør det muligt at beslaglægge formuer, indtil der er gjort rede for, hvordan ejerne er kommet i besiddelse af dem.

Wallace siger, han ønsker at bruge alle de instrumenter, der er til rådighed, for at kunne slå ned på korrupte politikere og internationale kriminelle, der bruger Storbritannien som et sikkert sted.

- Når vi finder jer, så kommer vi efter jer og jeres værdier. Vi vil gøre det miljø, som i lever i, vanskeligt, siger han til avisen.

Britiske embedsmænd skønner, at cirka 90 milliarder pund (760 milliarder kroner) hvert år bliver hvidvasket i Storbritannien.

Om russisk involvering peger Wallace på en sag, der omtales "Laundromat", der betyder vaskeri. Her kan skuffeselskaber, mange med base i Storbritannien, bruges til at hvidvaske russiske penge gennem vestlige banker.

- Vi ved fra "Laundromat", at der bestemt har været forbindelser til staten (den russiske, red.).

- Det er regeringens synspunkt, at vi ved, hvad de har gang i, og vi vil ikke længere lade det ske, siger han.

- For under al glansen ligger det virkeligt beskidte.

- Vi vil gå efter disse ikoniske enkeltpersoner, uanset om de er kendt og forankret lokalt, eller om de er kendt og forankret internationalt, lader Wallace forstå.

Det nye regelsæt, der tages i værk, kendes under forkortelsen UWO. Det gør det muligt at tilbageholde eller beslaglægge ejendom, hvis ejeren ikke kan forklare, hvordan vedkommende har skaffet sig værdier. der ligger over 50.000 pund (godt 420.000 kroner).

Russiske oligarker i London tvinges til åbenhed om værdier

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce