Russisk politi brød ind og anholdt oppositionspolitiker

Russisk politioperation søndag mod partikontor fandt sted under store demonstrationer, hvor mange kræver en boykot af Ruslands præsidentvalg i marts, fordi de mener, det vil blive præget af aftalt spil.

Russisk politi brød ind og anholdt oppositionspolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Aleksej Navalnyjs tilhængere protesterer mod udelukkelse fra at opstille ved Ruslands præsidentvalg i marts.

Russisk politi brød søndag ind i oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyjs kontor og foretog anholdelser af flere personer, der opholdt sig i bygningen, siger flere personer fra oppositionen.

Russisk politi foretog søndag en anholdelse af landets mest fremtrædende oppositionspolitiker, Alexei Navalnyj, ved et en stor demonstration i Moskva.

- Jeg er blevet anholdt, hedder det i et tweet fra Navalnyj.

Politiet brød tidligere ind i Navalnyjs hovedkvarter for at afbryde en direkte udsendelse, som skulle vise demonstrationer i den østlige del af landet, siger flere talsmænd for Navalnyj og hans stab.

Politiets operation fandt sted, efter at oppositionspolitikerens tilhængere havde indledt en dag med landsomfattende demonstrationer, hvor de krævede en boykot af Ruslands præsidentvalg i marts. De mener, det vil blive præget af aftalt spil.

Flere medlemmer af staben er blevet anholdt. Der skal også være foretaget anholdelser af oppositionens medlemmer i en række forskellige andre regioner, lyder det.

Den 41-årige karismatiske Navalnij siger, at det planlagte præsidentvalg er et "pseudovalg".

Navalnyj er blevet udelukket fra at opstille ved præsidentvalget, som finder sted 18. marts.

Valgkommissionen har afvist at lade oppositionspolitikeren opstille på grund af en betinget dom, som han er blevet idømt.

Navalnij selv afviser dommen som politisk motiveret.

Den russiske præsident, Vladimir Putin, har for nylig bekræftet, at han stiller op til genvalg. Dermed søger han at blive genvalgt til seks år mere som præsident.

Ifølge AP viser meningsmålinger, at 80 procent af russerne er tilfredse med den 65-årige Putins forvaltning af præsidentembedet.

Et genvalg til Putin vil betyde, at han for tredje årti i træk vil bestride præsidentposten. Først var han præsident fra 2000 til 2008. Den russiske forfatning tillod ham ikke at forsætte i årene 2008 til 2012.

Russisk politi brød ind og anholdt oppositionspolitiker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce