Rusland udviser canadiske diplomater


Rusland udviser canadiske diplomater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To canadiske Nato-diplomater fik i dag besked på at forlade Rusland. Det sker som gengældelse for udvisningen af to russere fra Nato-hovedkvarteret i Bruxelles.

Canadas ambassadør i Rusland blev i dag indkaldt til et møde i det russiske udenrigsministerium, hvor han modtog en officiel besked om, at to canadiske Nato-diplomater skal forlade landet.

Udvisningen sker som en gengældelse for, at to russiske embedsmænd har fået besked på at forlade den russiske repræsentation ved Nato-hovedkvarteret i Bruxelles, fordi de mistænkes for spionage.

- Rusland udviser to ansatte ved Natos informationskontor i Rusland. Vi vil fratage dem deres akkreditering, siger en russisk diplomat til nyhedsbureauet Itar-Tass.

Ruslands Nato-ambassadør, Dmitrij Rogosin, siger til Itar-Tass, at udvisningen af de russiske diplomater har vist, at "alliancen ikke er parat til at genoptage den politiske dialog med Den Russiske Føderation".

Og det vil tage måneder at få forholdet mellem Rusland og Nato tilbage på sporet, tilføjer han.

- Alliancen ser ikke ud til at være i stand til at opføre sig på en respektabel, stabil og hæderlig måde, siger Rogosin i et interview med avisen Isvestija.

Den diplomatiske tvist fik i går også den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, til at melde afbud til et møde i Nato-Rusland-rådet senere på måneden.

Rusland udviser canadiske diplomater

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce