Rusland truer med kæmpe grøntsagsforbud


Rusland truer med kæmpe grøntsagsforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbruddet af den farlige VTEC-bakterie får Rusland til at stoppe al import af tyske og spanske grøntsager.

Rusland forbyder nu al import af alle former for grøntsager fra Tyskland og Spanien, oplyser landets agentur for forbrugersikkerhed.

Det sker som følge af udbruddet af den meget ondartede VTEC-tarmbakterie, som hærger i Tyskland, og som de seneste dage har spredt sig til adskillige flere lande i Europa, heriblandt Danmark.

Rusland truer samtidig med at stoppe al import af grøntsager fra europæiske lande, hvis ikke udbruddet kommer under kontrol.

- Hvis situationen ikke ændrer sig, så vil vi forbyde alle europæiske grøntsagsprodukter, siger lederen af det russiske forbrugersikkerhedsagentur, Gennadij Onishchenko, til det russiske nyhedsbureau Interfax.

Han beder samtidig de russiske forbrugere om at holde sig langt væk fra tyske og spanske grøntsager, som allerede er på markedet.

- Vi opfordrer befolkningen til ikke at købe friske grøntsager fra Tyskland og Spanien. Lad dem købe indenlandske varer i stedet for, siger han.

Den livsfarlige colibakterie menes at stamme fra inficerede agurker fra Spanien, som sidenhen er blevet solgt i Tyskland. Men også i Holland og i Danmark er et agurkeparti under mistanke for at være smittekilde.

Tirsdag ventes den danske fødevarestyrelse at have godtgjort, hvorvidt dansk producerede agurker er årsag til, at flere restaurationsgæster i Hamburg er blevet syge.

I Tyskland har 11 mennesker indtil videre mistet livet som følge af bakterieudbruddet.

I Hamburg alene er flere end 400 mennesker mistænkt for at være smittet med den sjældne bakterie. Af dem har mindst 91 fået den alvorlige følgesygdom HUS, som angriber nyrerne.

I Danmark er 14 mennesker smittet med VTEC-bakterien, viser de seneste tal fra Statens Serum Institut. Syv har oplevet nyresvigt.

Rusland truer med kæmpe grøntsagsforbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce