Rusland klager over Ukraines gasbetaling


Rusland klager over Ukraines gasbetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rusland advarer om en lurende alvorlig krise i leverancerne af gas til Ukraine og sætter en frist i januar for betaling. Ellers bliver gashanen drejet om.

Ukraine har skruet ned for købet af russisk gas siden midt i december og har tilsyneladende en betydelig mangel på kontanter.

Det siger Aleksei Miller, der er chef for den russiske gasgigant, Gazprom, ifølge det russiske nyhedsbureau Ria-Novosti.

Ukraine har en frist til 11. januar for at betale for gassen, oplyser Gazprom, som flere gange tidligere har drejet om for hanen for gas til Ukraine på grund af ubetalte regninger.

- Vi hører og ser, at Ukraine oplever meget, meget alvorlige problemer med at betale for forsyningerne med russisk gas i december, siger Miller.

Gazprom-talsmand Sergei Kuprijanov siger til det franske nyhedsbureau AFP, at Ukraine formentlig får svært ved at betale den næste gasregning, fordi Den Internationale Valutafond har afvist en ansøgning om et lån på 3,8 milliarder dollar (19,8 milliarder kroner).

På et spørgsmål om, hvad der vil ske, hvis Ukraine ikke overholder fristen den 11. januar, siger Kuprijanov, at Gazprom vil handle "i overensstemmelse med kontrakten".

Det er samme formulering, som Gazprom har henholdt sig til, når den har lukket for gassen til Ukraine.

Ukraines energiselskab, Naftogaz, ønsker ikke umiddelbart at udtale sig om den lurende gaskrise.

I januar resulterede en strid om pris mellem de to nabolande i, at Rusland afbrød leverancerne af gas til en stor del af Europa i to uger, mens der var vinterkulde. Den pågældende gas løber nemlig gennem Ukraine.

Hvis Gazprom gør alvor af truslen om atter at dreje om for gashanen, kommer det til at ske midt i valgkampen forud for Ukraines præsidentvalg den 17. januar.

Rusland klager over Ukraines gasbetaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce