Rusland giver igen Iran løftet pegefinger


Rusland giver igen Iran løftet pegefinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ruslands præsident understreger, at der kan indføres sanktioner mod Iran, hvis ikke landet imødekommer den voksende internationale frygt for Irans atomprogram.

Ruslands præsident, Dmitrij Medvedev, øger nu det stadigt voksende internationale pres på Irans omstridte atomprogram. Han efterlyser øget samarbejde med FN's Internationale Atomenergi Agentur, IAEA, fra den islamiske republik.

- Det er Ruslands opfattelse, at Iran må arbejde mere aktivt og mere omfattende sammen med IAEA og andre lande i forhold til at give information om sit atomprogram, siger talskvinden Natalija Timakova på vegne af præsident Dmitrij Medvedev.

Medvedev har tidligere udtalt, at han ikke er fortaler for sanktioner, men ligesom i november sidste år advarer han nu Iran om, at det kan blive konsekvensen af landets egenrådighed på atomområdet.

- Det internationale samfund skal forsikres om, at Irans atomprogram er fredeligt. Men hvis ikke disse forpligtelser bliver opfyldt, så er der ingen, der kan udelukke brugen af sanktioner, uddyber præsidentens talskvinde.

Den russiske præsidents erklæring skal ses i lyset af, at Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, i disse dage er i Kreml for at overbevise Medvedev om nødvendigheden af "lammende sanktioner" mod præsident Mahmoud Ahmadinejads regime i Iran.

Netanyahu mener, at sanktionerne både skal sætte en stopper for Irans eksport af olie og for landets import af benzin.

Ruslands holdning til Irans atomprogram spiller en central rolle, fordi landet har vetoret i FN's Sikkerhedsråd og samtidig har økonomiske bånd til det iranske styre. Rusland er blandt andet i gang med at bygge et atomkraftværk i det sydlige Iran.

Rusland giver igen Iran løftet pegefinger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce