Retssag indledt mod antisemitisk bande


Retssag indledt mod antisemitisk bande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Retssag indledt mod indvandrerbande i Paris, der bortførte en ung, jødisk mand og torterede ham i 24 dage, inden de satte ild til ham og efterlod ham døende.

Lederen af en parisisk bande kendt som "Barbarerne" råbte "Allah vil sejre", da han onsdag ankom til en retssal i den franske hovedstad for at stå til ansvar for bortførelse, tortur og drab på en ung jødisk mand.

Ungdomsdomstolen skal i de kommende dage føre sag mod bandens leder, Youssouf Fofana, og 26 medtiltalte, der er anklaget for forbrydelser, som har chokeret Frankrig på grund af deres brutalitet.

Ilan Halimi blev bortført og udsat for tortur i 24 dage inden han den 13. februar 2006 blev fundet nøgen og bagbundet ved et jernbanespor. Han døde, inden han blev bragt på hospitalet.

Fofana, en 28-årig søn af indvandrere fra Elfenbenskysten, løftede sin næve og udbrød "Allah vil sejre", da han blev ført ind i retssalen.

Offerets mor, Ruth Halimi, og to søstre sad stille på tilhørerpladserne, da de 27 tiltalte, alle i alderen fra 17 til 32, blev ført ind i retten.

Drabet på den 23-årige Halimi førte til en debat i Frankrig om antisemitisme efter at politiet i første omgang havde nægtet at betragte bortførelsen som en racerelateret forbrydelse.

Halimi forsvandt 20. januar 2006 under et stævnemøde med en pige, han mødte på sin arbejdsplads. Pigen viste sig at være en af Fofanas medsammensvorne, der havde fået til opgave at lokke Halimi ned i et kælderlokale i en parisisk forstad. Her blev han overfaldet og bedøvet med æter.

Pigen, Emma, som var 17 år, da forbrydelsen fandt sted, er en af de 27 tiltalte.

Anklagemyndigheden tror, at banden benyttede flere piger i forbindelse med bestræbelserne på at bortføre ni andre mænd, men at disse forsøg gik i vasken.

Bandelederen Fofana, der rekrutterede unge indvandrere fra de parisiske forstæder, står tiltalt for at have dolket Halimi for derefter at have overhældte ham med alkohol og sat ild til ham.

Fofana risikerer livsvarigt fængsel, hvis han bliver fundet skyldig i drab.

Retssag indledt mod antisemitisk bande

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce