Retsmøde i Mubarak-ankesag endte i kaos

Den tidligere præsident vinkede til sine tilhængere under det kaotiske retsmøde.
Foto: AP/POLFOTO

Retsmøde i Mubarak-ankesag endte i kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mubarak blev fløjet til retssal i helikopter, hvorefter dommer trak sig under højlydte protester af tilhørerne

Dommeren i en ankesagen mod Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak, som er idømt livsvarigt fængsel for medvirken til drab, beordrede lørdag appelsagen flyttet til en anden domstol ved et kort kaotisk retsmøde.

Dommer Mustafa Hassan Abdullah meddelte sin beslutning, da ankesagen blev indledt mod den 84-årige ekspræsident i Kairo.

Han sagde, at han følte sig "urolig" i forhold til sagen og nu overfører den til en appelret, som vil sende sagen videre til et nyt kredsløb, så sagen næsten er tilbage, hvor den begyndte.

Under retsmødet råbte og skreg mange ophidsede tilhørere, deriblandt borgerrettighedsadvokater, slagord som "folket ønsker at se præsidenten henrettet".

Flere af advokaterne siger, at dommeren er partisk og holder med det tidligere regime.

Mubarak blev fløjet i helikopter til retssalen, der var oprettet i et politiakademi i en forstad til Kairo. Ankesagen gælder også den tidligere indenrigsminister Habib al-Adly samt seks tidligere sikkerhedschefer.

- Vi elsker dig, store mand, råbte tilhængere af Mubarak, der blev tvunget fra magten i 2011.

Mubarak og de andre tiltalte er blandt andet dømt for at have givet ordre til drab på demonstranter under det arabiske forår i 2011, da omkring 850 mennesker blev dræbt under protester og uroligheder.

Mubarak, som blev kørt ind i retssalen på en båre, er indlagt på et militærhospital i Egypten. Han fik i januar ret til at anke sin dom på livsvarigt fængsel.

Den oprindelige retssag mod ham i 2011 var til tider lidt farceagtig og præget af en noget usammenhængende bevisførelse.

Men sagen mod Mubarak var historisk for Egypten og hele Mellemøsten, hvor tidligere magthavere sjældent har skullet stå til regnskab for deres gerninger.

Retsmøde i Mubarak-ankesag endte i kaos

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce