Republikanerne gør nar ad Smukke John


Republikanerne gør nar ad Smukke John

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

BLONDINEDUM: John Kerrys makker kaldes "Breck-girl" - pigen fra shampoo-reklamerne
USA: Den demokratiske vicepræsidentkandidat, John Edwards, har en opgave, som meget få politikere - ja, meget få mennesker - står over for i deres liv.

Han skal bevise, at han er andet end et godt udseende.

Edwards talte i morges klokken fire dansk tid på det demokratiske konvent i Boston. Det var hans første tale, som blev udsendt til hele nationen, og allerede inden talen stod republikanerne klar med både det skarpe og mere subtile skyts. De kaldte ham "Breck Girl" efter shampoo-mærket - for hans perfekte frisure - og præsident Bush har underholdt med beretninger om, hvordan et kvindeblad har valgt Edwards til "USAs mest sexede politiker."

- De siger, at han ser flot og drenget ud, fortsatte præsidenten, som ikke sagde, hvad han sagde for at rose den demokratiske vicepræsidentkandidat, men for at sætte ham i samme kategori som dumme blondiner.

Republikanerne har endda fået hjælp af John Kerrys hustru, Teresa, som har udtalt:

- Jeg synes, at John Edwards er meget smuk. Jeg synes, at min mand er meget klog.

Det er et reelt problem for John Edwards og for demokraterne, mener eksperter.

- Vælgerne spørger sig selv: Hvor meget substans er der bag det gode udseende, siger professor Joel Goldstein, St. Louis University.

- Det er John Edwards' store opgave at besvare det spørgsmål.

Quayle-syndromet

Da George Bush senior valgte Dan Quayle som vicepræsidentkandidat, konkluderede de fleste vælgere, at han udelukkende blev valgt, fordi han så flot og ungdommelig ud, og Dan Quayle overbeviste dem aldrig om det modsatte, siger Goldstein.

Det brød vælgerne sig ikke om.

Omvendt er det heller aldrig kommet en politiker til skade, at han eller hun så godt ud, hvis vedkommende var andet og mere end det, siger analytikeren Stephen Hess fra tænketanken Brookings.

- Vi har valgt præsidenter, som blev betragtet som pæne mænd - John F. Kennedy og Ronald Reagan - og vi har også valgt præsidenter, som ikke var videre pæne, f.eks. Calvin Coolidge og Richard Nixon, siger han til nyhedsbureauet AP.

Edwards sagde i aftes, at han i sin tale vil fortælle om sin baggrund - han er fra et fattigt fabriksarbejderhjem i Syden - og om sin kamp for at nå til tops som advokat og politiker, han vil fortælle om sit politiske hovedbudskab, om hvordan den nuværende præsident har skabt to Amerikaer, et solbeskinnet Amerika for de få og rige og et dystert Amerika for de mange og de fattige, og han vil også gøre reklame for sin chef, den demokratiske præsidentkandidat John Kerry, der skal tale på konventets sidste aften, i aften.

Dermed håber Edwards endelig at have bevist, at han ikke er en Quayle, at han ikke er en letvægter. At han er sin egen mand og i sin egen ret.

Republikanerne gør nar ad Smukke John

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce