Renten uændret i USA

USA renten uændret

Renten uændret i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den amerikanske centralbank besluttede tirsdag at holde den toneangivende rente uændret på 2,0 procent og skuffede dermed forventninger om en lavere rente.

Den amerikanske centralbank, FED, besluttede til aften dansk tid at holde den toneangivende rente uændret på 2,0 procent. Dermed skuffede banken udbredte forventninger i markedet om en rentesænkning, der kunne være med til at berolige de flossede nerver på finansmarkederne.

Centralbankens beslutning betyder, at renten holder sig på de to procent, som den har ligget på siden april.

Indtil forleden var det almindeligt ventet i markedet, at renten ville holdes uændret. Men de seneste dages voldsomme begivenheder med investeringsbanken Lehman Brothers' kollaps og truslerne mod forsikringsgiganten AIG havde fået mange til at vende rundt. Pludselig var forventningen til en rentesænkning på et kvart procentpoint ganske udbredt.

En lavere rente kunne have været et beroligende svar i en nødsituation for finansmarkederne. Men skeptikere havde omvendt peget på, at der ikke var sket noget afgørende nyt i økonomien, som kunne tale for at sænke renten, ligesom man opfordrede til at vente med den lavere rente til et senere tidspunkt, hvor der kan være mere brug for det.

Renten uændret i USA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce