Rednings-folk leder efter over-levende fra togulykke


Rednings-folk leder efter over-levende fra togulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

AFSPORING:Ulykken i Tyrkiet kostede 36 livet, mens 81 blev kvæstet. Hård kritik af sikkerhedsforhold.
TYRKIET:Redningsarbejdere med hunde ledte i går efter overlevende i vraget af et lyntog, som torsdag blev afsporet i Tyrkiet, hvorved 36 personer blev dræbt og yderligere 81 kvæstet. På samme tid rettede tyrkiske medier og fagforeningsfolk en hård kritik mod regeringen med påstande om, at de tyrkiske myndigheder havde overhørt advarsler om dårlige sikkerhedsforhold på linjen mellem storbyen Istanbul og hovedstaden Ankara.

- Seriemord, lød overskriften i dabladet Hürriyets fredagsudgave.

Alle togets fem vogne væltede ved afsporingen med 234 passagerer og 12 ansatte om bord. Ulykken fandt sted nær byen Pamukova i Sakarya-provinsen.

Redningsarbejdere og lokale beboere i området arbejdede hele natten på at gennemsøge ulykkesstedet og få alle de dræbte og sårede bragt ud af de væltede togvogne.

Tyrkiets statslige Anatolske Nyhedsbureau citerede anonyme embedsmænd i det tyrkiske jernbaneselskab for, at de fleste af de døde og sårede befandt sig i de to forreste vogne, og at passagererne i de andre vogne stort set slap uskadt fra ulykken.

En brandmand på ulykkestedet fortalte til Det Anatolske Nyhedsbureau, at de dræbte enten blev mast til døde eller blev ramt af splintret glas, der fløj gennem luften. De fleste af de sårede var ligeledes blevet ramt af splintret glas.

Ifølge embedsmænd blev ulykken sandsynligvis forårsaget af en "mekanisk" fejl, men flere medier pegede i går på den pågældende jernbanelinjes dårlige stand med skinner, der er mere end 100 år gamle. På samme tid blev flere passagerer citeret for at sige, at toget på ulykkestidspunktet kørte med mere end 100 kilometer i timen, langt mere end de omkring 80 kilometer i timen, som embedsmænd fastholdt tidligt i går.

Mange børn og fire udlændinge - to tyskere og to jordanere - var ifølge tyrkisk tv blandt de omkomne ved ulykken.

Lederen af det tyrkiske transportarbejderforbund, Fehmi Kutan, rettede en hård anklage mod myndighederne for at have set bort fra elementære sikkerhedsforanstaltninger og pegede på, at dele af skinnelegemet var blevet fjernet, inden en effektiv undersøgelse kunne iværksættes.

- De ansvarlige for ulykken er premierministeren, transportministeren og jernbaneledelsen, sagde han blandt andet. (Reuters)

Rednings-folk leder efter over-levende fra togulykke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce