Rapport: Europæiske muslimer er loyale


Rapport: Europæiske muslimer er loyale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Muslimer i Europa identificerer sig med de lande, de bor i, viser ny rapport.

En Gallup-undersøgelse, der ser på muslimers integration i førende europæiske lande, viser, at muslimer identificerer sig stærkere med de lande, de bor i, end befolkningen som helhed.

Det globale studium af forholdet mellem religiøse grupperinger viser, at mere end to-tredjedel af muslimer i Storbritannien, Tyskland og Frankrig siger, at de er loyale mod det land, de lever i, selv om de identificerer sig lige så stærkt med deres religion.

Imidlertid peger rapporten på en "misforståelseskløft" mellem muslimer og ikke-muslimer i de pågældende lande. Kun omkring 30 procent af den samlede befolkning i Storbritannien, Tyskland og Frankrig tror, at muslimer er loyale mod staten.

Der er brug for mere kommunikation mellem de to parter for at udvikle en bedre forståelse af, hvordan muslimer i Europa almindeligvis integrere deres religiøsitet med det omkringliggende sekulære samfund, fremgår det af rapporten.

- Det er meget sandsynligt, at muslimer - ofte i højere grad end den generelle befolkning - udtrykker tiltro til de demokratiske institutioner og et ønske om at leve i en nabolag med en etnisk og religiøst blandet befolkning, hedder det i rapporten.

I Tyskland, der har en stor tyrkisk befolkning, viser den tiltro, muslimer viser de statslige institutioner, at "stærke religiøse holdninger ikke kan oversættes til en mangel på loyalitet", hedder det videre.

Rapport: Europæiske muslimer er loyale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce