Qurie bliver på sin post alligevel


Qurie bliver på sin post alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ISRAEL: Den palæstinensiske premierminister, Ahmed Qurie, gik i går med til at blive på sin post, selv om krisen i den palæstinensiske ledelse stadig kører for fuld tryk.

Embedsmænd sagde, at Qurie, der for tre dage siden indgav sin afskedsbegæring, under et krisemøde med palæstinenserleder Yasser Arafat gik med til at beholde posten.

Qurie bebuede sin afgang i en atmosfære af stadig mere kaos i Gazastriben, hvor militante palæstinensere kortvarigt tog gidsler og også har været i skudkamp med palæstinensiske sikkerhedsstyrker i protest imod korruption i selvstyret og manglende reformer.

Efter mødet i går med Arafat forlod Qurie hurtigt Arafats kontor i Ramallah på Vestbredden uden at svare på spørgsmål fra pressen. Nogle embedsmænd sagde, at Qurie kun var gået med til at forblive på posten som leder af en fungerende regering. Et signal om, at han formentlig ikke er premierminister så længe endnu.

Arafat står over for den hidtil største modstand fra egne rækker, siden det begrænsede palæstinensiske selvstyre blev indført for 10 år siden i Gaza og på Vestbredden. Nogle iagttagere mener, at det kan ende i en egentlig borgerkrig.

FN's generalsekretær, Kofi Annan, sagde også i går, at de palæstinensiske myndigheder befinder sig i en dyb krise, og at de må reagere hurtigt og foretage ændringer i sikkerhedsapparatet, hvis de skal gøre sig håb om at tæmme volden.

Qurie bliver på sin post alligevel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce