Putin-kritiker dømt til psykiatrisk behandling


Putin-kritiker dømt til psykiatrisk behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tvungen psykiatrisk behandling af dissident vækker mindelser om sovjettiden hos Putins kritikere.

Putin-kritikeren Mikhail Kosenko er ved en russisk domstol dømt til tvungen psykiatrisk behandling på ubestemt tid efter sammenstød med politiet under en demonstration sidste år.

Kosenkos allierede sammenligner tirsdagens dom med en praksis fra sovjetæraen, hvor systemkritikere blev udsat for psykiatriske overgreb på lukkede anstalter.

Flere demonstrerede uden for retslokalet og råbte "skam" over retssystemet, da dommen faldt.

Kosenko var blandt et stort antal demonstranter, som blev anholdt og sigtet for vold og optøjer under en demonstration i Moskva den 6. maj sidste år - dagen før Vladimir Putin blev taget i ed som præsident.

Kosenko har tidligere fået psykiatrisk behandling.

Putin, der første gang kom til magten i 2000, har vist en uforsonlig over for kritikere og politiske modstandere.

Kritikere af hans regime henviser blandt andet til medlemmer af punkgruppen Pussy Riot som eksempler på , hvordan Putin-regimet kaster dissidenter i fængsel.

Et af de indsatte medlemmer af Pussy Riot har netop sultestrejket i protest mod vilkårene i det fængsel, hvor hun afsoner sin straf. Nadesjda Tolokonnikova blev i august 2012 idømt to års fængsel for sammen med de to øvrige medlemmer af Pussy Riot at have spillet en protestsang mod den Putin i en katedral i Moskva.

De indsatte i fængslet, hvor Tolokonnikova afsoner sin straf, tvinges til arbejde op til 17 timer om dagen med at sy politiuniformer. Kollektiv straf, øgede produktionskvoter og tilfælde af vold mod de, som ikke kan følge med, er almindeligt, siger hun.

Putin-kritiker dømt til psykiatrisk behandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce