Prins Harry opfordres til at besøge Auschwitz


Prins Harry opfordres til at besøge Auschwitz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORBRITANNIEN: Den britiske prins Harry burde tage en tur til Polen og besøge udryddelseslejren Auschwitz. Det mener en fremtrædende jødisk forening, efter den 20-årige prins i går endte på forsiden af tabloidavisen The Sun iført tysk militæruniform og et armbind med et hagekors under overskriften "Harry the Nazi".

Udklædningen ville til hver en tid vække opsigt, men Prins Harry har valgt et ualmindelig dårligt tidspunkt. Skandalen sker bare to uger før 60-årsdagen for befrielsen af Auschwitz.

Rejs med delegation!

I forbindelse med mindedagen skal en britisk delegation besøge resterne af de gaskamre, der udryddede over en million jøder under Anden Verdenskrig. Prinsen burde tage med for at bøde for sine handlinger, mener rabbineren Marvin Hier fra det indflydelsesrige jødiske Simon Wiesenthal Center.

- Så vil han se konsekvenserne af det forhadte symbol, som han så skamløst valgte at bære. Det er en skamfuld handling, der viser mangel på medfølelse over for ofrene. Ikke bare soldaterne fra hans eget land, der gav deres liv til kampen mod nazisterne, men også alle ofrene for Holocaust, siger Marvin Hier.

Prins Harry, der er nummer tre i arvefølgen til den britiske trone og barnebarn til dronning Elizabeth, har officielt sagt undskyld for sit "dårlige kostumevalg", men det er slet ikke nok, mener flere politikere og foreninger. Blandt andet har den israelske udenrigsminister, Silvan Shalom, rettet skarp kritik mod prinsen. Han kalder det direkte uacceptabelt.

- Man skal være opmærksom på, at sådan noget kan føre til, at andre får den opfattelse, at den periode slet ikke er så slem, som vi går og siger.

Læs bagsiden af 1. sektion

Prins Harry opfordres til at besøge Auschwitz

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce