Pressefriheden har fået dårligere kår


Pressefriheden har fået dårligere kår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medier rundt om i verden er generelt under mere pres og er mindre frie i forhold til sidste år, viser undersøgelse fra amerikansk analyseinstitut.

Verdens medier har fået det sværere og er under pres fra såvel regeringer som finanskrise, viser den årlige undersøgelse af pressefrihed, som Freedom House står bag.

Mediernes manøvrerum er blevet stadig mere snævert gennem de seneste otte år, men i år har den amerikanske organisation for første gang registreret forværringer i alle dele af verden.

Af de 195 lande, Freedom House har kastet et kritisk blik på, betegnes de 70 som "frie", 61 er "delvist frie" mens de sidste 64 er i kategorien "ikke frie".

Det er særligt lande i Mellemøsten og Nordafrika, der har problemer med pressefriheden. Og selv om der er sket fremskridt i såvel en række afrikanske lande som i Asien, overskygges det på globalt plan af de "skræmmekampagner rettet mod uafhængige medier", som især har fundet sted i det tidligere Sovjetunionen samt i Mellemøsten og Afrika, lyder det fra Jennifer Windsor, direktør i Freedom House.

Tre lande er i år gledet fra kategorien "frie" til "delvis frie", nemlig Italien, Israel og Hongkong. Freedom House er bekymret over, at domstole og nye love i Italien begrænser ytringsfriheden, og at ejerskabet i den italienske medieverden er koncentreret på få hænder. Israel får kritik for, at myndighederne ikke ville lade journalister komme ind i Gazastriben for at dække den militære offensiv i området, og at regeringen forsøgte at påvirke dækningen af krigen. Hongkong ryger en tak ned ad skalaen i år, fordi styret i Beijing udøver stigende indflydelse på medierne her.

Pressefriheden har fået dårligere kår

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce