Præsidentkandidat giver køkkenvask skylden for hårkrise


Præsidentkandidat giver køkkenvask skylden for hårkrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Amerikanerne elsker præsidenter med flot hår, og Scott Walker forsikrer, at hans bare plet ikke er genetisk.

Scott Walker, et af de mest populære navne på listen over republikanske kandidater til posten som USA's kommende præsident, har et problem med sit hår - eller manglen på samme.

Den 47-årig Wisconsin-guvernør er forbitret over en bar plet på issen, og han forsikrer over for Washington Post, at den lille uregelmæssighed ikke skyldes dårlige gener.

Under et forsøg på at fikse en køkkenvask slog han for nogle år siden sit hoved så voldsomt, at håret forsvandt, lyder hans forklaring.

- Jeg ville ønske, at håret kunne vokse ud over mit ar, siger Scott Walker, som også tidligere til et andet amerikansk medie har sagt, at køkkenvasken er skyld i hans plettede udseende.

Det store spørgsmål er så, om et slag mod hovedet kan skræmme hårrødder, så der aldrig igen vokser hår frem.

Det spørgsmål har BBC stillet flere eksperter, og svaret lyder, at køkkenvasken næppe kan bære skylden.

Et meget voldsomt slag kan "ryste" håret "ud af systemet", så selve "produktionen" ødelægges, hævder Spencer Kobren, som har grundlagt Den Amerikanske Forening for Hårtab.

- I 99 procent af alle de tilfælde vil håret vokse ud igen. Jeg har arbejdet med området i 20 år, og jeg har kun set tre tilfælde, hvor det skyldes slag mod hovedet - og kun det ene var varigt, siger Kobren.

Det er imidlertid tydeligt på foto af præsidentkandidaten, som aktuelt er spiludbydernes nummer tre efter Jeb Bush og Donald Trump til at blive republikanernes mand i valgkampen, at han også har vigende hårgrænse andre steder på hovedet.

Det kunne, siger Spencer Kobren, tyde på, at historien om køkkenvasken næppe er årsag til den glatte isse.

En anden hårspecialist, William Yates, støtter den vurdering.

- Det ser ud til, at hans hår er tyndere over panden, hvilket højst sandsynlig skyldes hans gener. Det er et klassisk tegn på tilbagetog og hårtab, siger Yates ifølge BBC.

Hårtab kan, mener William Yates, være forbundet med frygt for den politiske karriere.

Den sidste præsident, som var skaldet, var Gerald Ford, og han blev kun præsident, fordi Richard Nixon måtte gå af i 1974.

Amerikanerne synes at være særligt begejstrede for hårfagre præsidenter som Ronald Reagan og John F. Kennedy, skriver BBC, som noterer, at kun fem tyndhårede mænd har besiddet embedet som amerikansk præsident.

Præsidentkandidat giver køkkenvask skylden for hårkrise

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce