Politisk øretæve til Berlusconi ved valg


Politisk øretæve til Berlusconi ved valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalvalg ventes at svække Berlusconi i blandt andet hans egen hjemby Milano.

Italiens centrum-venstre blok står til at vinde borgmestervalg i Milano og Napoli, hvilket kan ydmyge premierminister Silvio Berlusconis blok, oplyser italienske tv-stationer.

Prognoser fra tv-stationen RAI viser, at den venstreorienterede kandidat i Milano, der er Italiens økonomiske hovedstad og Berlusconis hjemby, står til at få over 53,5 procent af stemmerne, mens centrum-højre borgmesteren Letizia Moratti står til at få 46,5 procent.

I Napoli står Luigi De Magistris fra Italiens Værdiparti til at få 61 procent af stemmerne i en klar sejr over centrum-højre kandidaten Mario Lettieri.

Omkring seks millioner italienere havde mulighed for at stemme ved lokalvalgene, der holdes i 90 byer og seks provinser. Der er størst fokus på udfaldet af valget i Milano, hvor Berlusconis parti har haft magten i de seneste 18 år.

Berlusconi førte aktiv valgkamp for Moratti og fremsatte endda erklæringer om, at valget var en prøvesten for hans egen popularitet efter en række skandaler omkring hans politik og privatliv.

- Berlusconi og Berlusconismen er på vej ud. Der er en politisk vilje til anstændighed og til at konfrontere landets problemer, siger Nicola Latorre, en senator fra oppositionspartiet Det Demokratiske Parti.

- Alle ved, at valget i Milano handler om at forrykke den politiske ligevægt på nationalt plan, skriver La Stampa i en kommentar til valget.

Kommentatorer siger, at Berlusconis allierede i Liga Nord i stigende grad mister vælgere, fordi de er trætte af premierministeren. Ifølge La Stampa kan et nederlag til Berlusconi give hele hans parti problemer.

Marco Tarchi, en forsker i politik i Firenze, siger, at partiets store problem er, at det ikke har nogen efterfølger til Berlusconi.

- Partiets folk arbejder alle for deres egne interesser. Det er blevet et Babelstårn, siger Tarchi om Berlusconis Frihedsparti.

Politisk øretæve til Berlusconi ved valg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce