Politiet vil knuse Irans opposition


Politiet vil knuse Irans opposition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der vil ikke længere blive udvist nogen tolerance over for oppositionen i Iran, siger landets politichef. Onsdag bød på store pro-regeringsdemonstrationer.

Det iranske myndigheder vil "knuse" de demonstranter, der ønsker at vælte systemet. Sådan siger Irans politichef, general Ismail Ahmadi Moghaddam, onsdag.

- Politiet har udvist mildhed over for tidligere protestaktioner (oppositionsdemonstranter), siger han til det officielle iranske nyhedsbureau Irna og tilføjer: "Men givet at disse strømninger søger at vælte styret, så er der ingen nåde."

- Vi vil skride hårdt ind. Tolerancen æra er slut. Enhver, der deltager i sådanne demonstrationer, vil blive knust, siger Moghaddam.

Alle tjenestemænd og statsansatte i Iran havde fået fri onsdag, så de kunne deltage i store demonstrationer til fordel for det islamiske styre, rapporterer tv-stationen al-Jazeera. Der var folk på gaden i blandt andet Teheran, Shiraz og Qom.

Samtlige demonstrationer, hvor der deltog flere hundredetusinde mennesker, skulle tilsyneladende være arrangeret af styret i Teheran, der også havde sørget for bustransport til børn og folk fra fjerntliggende egne, skriver den arabiske tv-station al-Jazeera på sin hjemmeside.

En fremtrædende ayatollah, Ahmad Alamolhoda, sagde under en demonstration i Teheran, at oppositionslederne Mirhossein Mousavi og Mehdi Karroubi er "fjender af Gud" og dermed hjemfalden til dødsstraf.

De to oppositionspolitikere blev onsdag beskyldt for at være flygtet fra Teheran med retning mod det nordlige Iran. Det skrev Irna.

Karroubis søn afviste kort efter, at hans far skulle være flygtet.

- Nogen forsøger at skabe et klima af frygt og terror... ved at sprede informationer om (min fars) anholdelse og eksil for at lægge pres på ham, siger sønnen til Karroubis hjemmeside.

Politiet vil knuse Irans opposition

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce