Politiet skyder tre demonstranter i Yemen


Politiet skyder tre demonstranter i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En demonstration foran en politistation i den sydlige del af Yemen har kostet tre aktivister livet.

Politiet har skudt og dræbt tre mennesker og såret mindst 35, da de demonstrerede mod regeringen søndag i Yemens næststørste by Taez i den sydlige del af landet, oplyser hospitalskilder.

- Tre demonstranter blev dræbt af politiets ild og adskillige andre blev såret, heraf nogle alvorligt, siger en læge på sygehuset.

En lokalkomité af gruppen "Revolutionens Ungdom" siger, at omkring 3000 mennesker havde samlet sig foran en politistation, hvor de krævede en demonstrant, som tilbageholdes af sikkerhedsstyrkerne, løsladt.

Komitéen siger, at politiet først affyrede skud op i luften i et forsøg på at opløse demonstrationen, hvorefter betjentene begyndte at skyde ind i mængden, da aktivisterne nægtede at forlade stedet.

I Yemen er omkring 300 mennesker er blevet dræbt i løbet af de seneste måneder, mens præsident Ali Abdullah Saleh med magt har forsøgt at standse demonstrationerne, der går ind for reformer.

Generaler og regeringsembedsmænd er begyndt at vende ryggen til Saleh efter en række blodige overgreb på demonstranter blev indledt i marts.

Der har ikke været større sammenstød mellem styrker, der har forladt hæren, og soldater, der er loyale over for Saleh.

Oppositionsgrupper og diplomater har beskyldt præsident Saleh for at bruge truslen fra al-Qaeda til at vinde hjælp og støtte fra regionale magter, som søger hans regerings hjælp til at bekæmpe regeringsmodstanderne.

På trods af et internationalt pres for at få Saleh til at træde tilbage, så har præsidenten nægtet at underskrive en aftale, som er mæglet af Golf-staterne, om at indlede en overdragelse af magten.

Det er et forsøg på at undgå en borgerkrig, som kan få fatale konsekvenser for regionen, der står for en stor del af verdens olieleverancer.

Politiet skyder tre demonstranter i Yemen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce