Politiet har to mænd i søgelys på videomateriale

Gerningsstedet ved Marathaonopløbet er i disse dage præget af de hvidklædte FBI-efterforskere, der arbejder i stort tal og meget metodisk på stederne.
Foto: Julio Cortez/AP/POLFOTO

Politiet har to mænd i søgelys på videomateriale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Optagelser fra mange overvågningskameraer i det centrale Boston har måske givet politiet flere spor.

Politiet i Boston mener at have indkredset to personer, som kan været med til at begå terroranslaget mod Boston Marathon, efter at have gennemgået videooptagelser fra overvågningskameraer i området.

Avisen The Boston Globe citerer en anonym kilde for, at de bedste videooptagelser kommer fra overvågningskameraer, som er sat op på den side af Boylston Street, hvor eksplosionerne skete.

De to mistænkte ses ikke sammen på optagelserne på noget tidspunkt, men befinder sig på de to eksplosionssteder.

Bomberne, der eksploderede med 12 sekunders mellemrum, menes at være af den type, som man kan finde instruktioner til på internet.

Ministeren for Homeland Security, Janet Napolitano, siger, at der indhentet videomateriale fra mange forskellige kilder. De er nogle, som rejser spørgsmål og viser personer, som FBI gerne vil tale med.

- Jeg vil ikke kalde dem mistænkte, siger hun, men understreger, at politiet har brug for offentlighedens hjælp.

En serie af optagelser har allerede været offentliggjort i The New York Post, men embedsmænd siger, at der finder en intens debat sted i regeringen om, hvorvidt sådanne fotooptagelser skal offentliggøres.

Myndighederne har endnu ikke offentliggjort optagelserne med de to mistænkelige mænd, fordi det ville vanskeliggøre efterforskningen. Men en offentliggørelse ventes meget snart, da offentlighedens hjælp er afgørende.

Billederne er rundsendt til alle politimyndigheder i USA i et forsøg på at få hjælp til identificeringen af de to personer.

De to mænd er af "stor interesse" for efterforskningen, siger en politikilde til CNN.

Det er de på grund af tidspunktet, hvor de befinder sig ved målstregen, og fordi den ene af dem bærer en sort taske.

Siden mandag har hundredvis af efterforskere gransket overvågningsvideoer og stillbilleder taget omkring målstregen på tidspunktet for mandagens eksplosioner, som dræbte tre mennesker og sårede omkring 180.

Politiet har to mænd i søgelys på videomateriale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce