Politichef: Boston-brødre ville lave flere bomber


Politichef: Boston-brødre ville lave flere bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politichefen i Boston er overbevist om, at de to mistænkte bombe-brødre havde planer om flere terrorangreb.

Hvis politiet ikke havde offentliggjort billeder af de to tjetjenske brødre, der menes at stå bag bombeangrebet mod maratonløbet i Boston, havde de to brødre fremstillet flere bomber - og måske endda lavet nye terrorangreb.

Sådan lyder vurderingen fra politidirektør Edward Davis.

- Det tvang dem frem fra deres skjul, og de besluttede at fortsætte volden. Jeg er overbevist om, at de allerede var i gang med at fremstille nye bomber. Nye voldelige handlinger var uundgåelige, siger Edward Davis til avisen Boston Globe.

Han understreger samtidig, at politibetjenten Sean Collier, der torsdag mistede sit liv i forsøget på at fange de to Tsarnaev-brødre, ikke døde forgæves.

- De lavede ikke de bomber for ingenting. Der var en plan, og jeg tror, at Collier virkelig beskyttede borgerne i denne by, siger Davis.

Den ældste bror, 26-årige Tamerlan Tsarnaev, blev skudt og dræbt tidligt fredag. Hans lillebror, den 19-årige Dsjokhar Tsarnaev, blev fanget senere samme dag, efter at det i første omgang lykkedes ham at undslippe politiet.

Han ligger nu på hospitalet, hvor hans tilstand beskrives som "kritisk".

De to brødre formodes at være ene om at have udtænkt og gennemført mandagens terrorangreb.

Tre mennesker mistede livet og adskillige blev lemlæstet, da to hjemmelavede bomber eksploderede med 12 sekunders mellemrum i maratonløbets målområde.

Mens verden jagtede ham, opførte den yngste af de to mistænkte sig som enhver anden studerende.

Han indfandt sig på University of Massachusetts-Dartmouth hver dag efter angrebet. Han blev sidst set på området sent torsdag, siger en af universitetets ansatte til CNN.

Mens stort set hele Boston stod stille og gader og huse blev gennemsøgt af politi og efterretningsfolk, deltog Dsjokhar i kollegiefester og den daglige undervisning.

Politichef: Boston-brødre ville lave flere bomber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce