Politichef: Bombe-brødre ville angribe igen

Tsarnaev-brødrene havde ikke til hensigt at stoppe med Marathonløbet, mener Boston-politiet.
Foto: AP/POLFOTO

Politichef: Bombe-brødre ville angribe igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politichefen i Boston føler sig overbevist om, at de mistænkte bombe-brødre havde planer om at angribe igen.

Hvis politiet ikke havde stoppet de to tjetjenske brødre, der er mistænkt for at stå bag bombeangrebet mod Boston maraton, havde brødrene udført flere terrorhandlinger.

Sådan lyder vurderingen fra politidirektør Ed Davis.

- Baseret på beviserne, der blev fundet på stedet - sprængstoffer, der endnu ikke er eksploderet og på andre materialer - har vi grund til at tro, at de ville angribe andre individer. Det er min overbevisning, siger Ed Davis til tv-stationen CBS.

Efter fredagens skudepisode mellem politi og de to brødre, hvor den ældste blev skudt og dræbt, mens den yngste undslap, fandt politiet adskillige ueksploderede hjemmelavede bomber og mere end 250 patroner.

Til tv-stationen Fox News tilføjer Ed Davis ifølge nyhedsbureauet AP, at politiet ikke kan vide, om brødrene ikke også har gemt sprængstoffer andre steder.

- Men indbyggerne i Boston er i sikkerhed, insisterer han.

19-årige Dsjokhar Tsarnaev er sammen med sin 26-årige storebror, Tamerlan Tsarnaev, mistænkt for at stå bag mandagens angreb mod Boston maraton, hvor to bomber eksploderede med få sekunders mellemrum ved målstregen.

Eksplosionerne dræbte tre og sårede 180.

Den ældste bror, Tamerlan Tsarnaev, blev skudt og dræbt af politiet fredag, hvor det i første omgang lykkedes lillebroren at undslippe. Men Dsjokhar blev fanget senere fredag lokal tid, hvor han gemte sig i en båd, der stod på en trailer i en baghave i Watertown.

Den 19-årige mistænkte blev skudt gennem halsen, og han har været ude af stand til at tale, men ifølge ABC News er han mandag kommet til bevidsthed i hospitalssengen, og hans svar foregår på skrift, lyder det.

Den offentlige anklager arbejder nu på at færdiggøre anklagerne mod ham.

Politichef: Bombe-brødre ville angribe igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce